aerrrrr si apa

aerrrrr si apa

miercuri, 10 noiembrie 2010

Primele vizite: Ercolano, Vezuviu, Pompei
Dimineata la gara Garibaldi- stiam ca trebuie sa ajungem la Ercolano pentru ca de acolo puteam sa mergem la Vezuviu. Am aflat ca Circumvezuviana este ceea ce ne trebuie noua (seamana cu metroul dar merge pe deasupra). Am fost impresionata cand am primit foaia cu orarul - stii exact la ce ora ajunge in fiecare statie. Cele care pleaca la anumite ore sunt "directe" - adica nu opresc in toate statiile, ci doar in cele mai importante si atunci ajungi mult mai repede.
Prima oprire Ercolano - am oprit acolo pentru a merge la Vezuviu- nu stiam incotro sa ne indeptam de la gara asa ca am urmat multimea si am ajuns la Herculaneum ( asemanator cu Pompeiul, dar a fost descoperit mult mai tarziu). De cate ori pomenesc Herculaneum simt miros de levantica (el te intampina la intrare).

Dupa ce am parasit ruinele de la Herculaneum era un pic dezorientati, deoarece vedeam Vezuviul impunator, dar nu stiam cum se poate ajunge la el. Auzisem ceva de taxi, dar eram ingrozita de tarife. Intr-adevar cu taxiul se ajunge, dar sunt taxiuri gen dubita (cred ca in jur de 10 locuri) si costa 10euro/persoana. Pentru grupuri este redus si tariful de intare de la Vezuviu -4.5 euro in loc de 6.5. Drumul este destul de lung (20-30 minute). Cand am ajuns taximetristul ne-a dat intalnire peste vreo ora jumatate pentru plecare - timpul este relativ suficient, dar daca urci foarte incet nu o sa mai fie ok :)

Urmatorea oprire cu crucumvezuviana- Pompei- nu pot sa inteleg cum de au fost romanii atat de destepti- nu mi-a venit sa cred cum arata un oras in acea vreme. Cu Pompei asociez mirosul de pin :)

A fost o zi ff plina si destul de obositoare.
Este de mare ajutor faptul ca la vizitare tuturor obiectivelor primesti: harti, pliante si alte materiale care te ajuta sa afli cat mai multe lucruri si sa te descurci usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu