aerrrrr si apa

aerrrrr si apa

vineri, 2 septembrie 2011

sa fim verziEnergia eoliană este energia vântului, o formă de energie regenerabilă. La sfârşitul anului 2010, capacitatea mondială a generatoarelor eoliene era de 194 400 MW. Toate turbinele de pe glob pot genera 430 Terawaţioră/an, echivalentul a 2,5% din consumul mondial de energie. Industria vântului implică o circulaţie a mărfurilor de 40 miliarde euro şi lucrează în ea 670 000 persoane în întreaga lume.

Energia eoliană este folosită extensiv în ziua de astăzi, şi turbine noi de vânt se construiesc în toată lumea, energia eoliană fiind sursa de energie cu cea mai rapidă creştere în ultimii ani.În ultimii 10 ani, utilizarea energiei eoliene a consemnat un progres deosebit. Astfel, între 1995 – 2005, rata anuală de creştere a fost de cca 30%, conducând la o putere instalată totală nouă de 32.000 MW, adică dublu decât în domeniul energiei nucleare din aceeaşi perioadă.

Majoritatea turbinelor produc energie peste 25 % din timp, acest procent crescând iarna, când vânturile sunt mai puternice.

Energia eoliană s-a dovedit deja a fi o soluţie foarte bună la problema energetică globală. Utilizarea resurselor regenerabile se adresează nu numai producerii de energie, dar prin modul particular de generare reformulează şi modelul de dezvoltare, prin descentralizarea surselor. Energia eoliană în special este printre formele de energie regenerabilă care se pretează aplicaţiilor la scară redusă.

 • Principalul avantaj al energiei eoliene este emisia zero de substanţe poluante şi gaze cu efect de seră, datorită faptului că nu se ard combustibili.
 • Nu se produc deşeuri. Producerea de energie eoliană nu implică producerea nici unui fel de deşeuri.
 • Costuri reduse pe unitate de energie produsă. Costul energiei electrice produse în centralele eoliene moderne a scăzut substanţial în ultimii ani, ajungând în S.U.A. să fie chiar mai mici decât în cazul energiei generate din combustibili, chiar dacă nu se iau în considerare externalităţile negative inerente utilizării combustibililor clasici.

sursa text aici

18 comentarii:

 1. Si sursa fotografiilor? :) Stiu ca prin judetul Constanta mai sunt. Bravo, ma bucur sa vad ca mai sunt oameni verzi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Interesant articol. In scurt timp datorita tehnologiei si energia solara va deveni accesibila din punct de vedere economic

  RăspundețiȘtergere
 3. lumea se schimba....si sursele de energie se vor schimba...

  RăspundețiȘtergere
 4. Dobrogea este deja zonă de mare interes pentru eoliene. Să sperăm că şmecherii care deţin reţelele de distribuţie le vor moderniza, pentru a conecta fermele la sistemul naţional. Că acum e dezastru!

  RăspundețiȘtergere
 5. Interesant, am mai invatat si pe la scoala despre energia eoliana:)

  RăspundețiȘtergere
 6. Bine ar fi sa fim atat de "verzi".
  Salutari cu bine si mii de multumiri!

  RăspundețiȘtergere
 7. C.L.M.: ma bucur ca am fost de folos

  RăspundețiȘtergere
 8. Compania la care muncesc face o chestie foarte tare. Incalzeste birourile cu apa venita de pe sistemul de racire al instalatiei de frig.

  RăspundețiȘtergere
 9. Cea mai apropiată este la podul peste râul Argeş...

  RăspundețiȘtergere
 10. sa fim veeeeeerzi! pentru copiii copiilor nostri!

  RăspundețiȘtergere