aerrrrr si apa

aerrrrr si apa

vineri, 29 ianuarie 2010

Cum functioneaza stresul?!

Ce spune o persoana cand il intrebi ce este stresul?
"STRES, stresuri, s.n. 1. (Med.) Nume dat oricărui factor (sau ansamblu de factori) de mediu care provoacă organismului uman o reacție anormală; p. ext. efect nefavorabil produs asupra organismului uman de un factor de mediu. 2. (Geol.) Presiune laterală tangențială care se produce în sinclinale și determină formarea cutelor muntoase. – Din engl., fr. stress.
Sursa: DEX '98"
Cam asta spune DEX-ul, dar oamenii normali nu umbla cu DEX-ul in buzunar si nici nu memoreaza definita unor termeni. Oricum esentialul il stie oricine: este un factor care are o actiune negativa asupra noastra.
Modul lui de manifestare
*nu mai simti senzatia de foame/ ai manca si lemneeste diferit in functie de starea pe care o avem in acel moment, de cat de vulnerabili suntem, de cat de mult ne afecteaza/ se schimba ceva in viata noastra. Problema este ca odata ce a intrat in viata noastra stresul da totul peste cap; nimic nu va mai fi ca inainte; toti au reactii ciudate. E ca un mic Tazmania care ne ravaseste toate sertarasele din zona cenusie.
Despre functionare..........
*simti nevoia sa tacani tot timpul ceva
*razi fara un motiv intemeiat
*poti sa priveste un perete gol mult si bine
*nu te poti concentra
*cresterea randamentului/ scaderea brusca a randamentului
*simti un gol mare inauntru
Dupa cum spune DEX-ul poate produce formarea cutelor muntoase.......hmmm. In viata noastra formeaza adevarati munti pe care cu greu ii putem escalada, dar senzatia cand ai ajuns suuuuussss e greu de definit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu