aerrrrr si apa

aerrrrr si apa

luni, 25 ianuarie 2010

Talentul artistic


Ce inseamna sa fi talentat intr-un anumit domeniu? (in special in arta)
Frustrarile multora dintre noi sunt ca: "am fost un copil talentat" -dpdv artistic- dar cu timpul au disparut... si pasiunea si talentul.
"Cand eram mica imi placea sa desenez" - cred ca asa incep destul de multe povestiri, dar oare cati dintre acesti copii au fost cu adevarati talentati?
Acum ei au crescut si sunt arhitecti, economisti, it-isti, doctori, zugravi, muncitori, ingineri; o parte inca mai deseneaza in timpul lor liber - pentru relaxare sau pur si simplu de plictiseala.
Picasso, Grigorescu, Monet... nu stiu ce pericol ii pastea daca noi toti am fi dat frau liber artistului care sta ascuns in fiecare.
Gata cu povestile.
Acum fiecare trebuie sa se focalizeze pe: planuri de amenajare, rapoarte, planificari, balante, conturi, vopsele, indici de calitate ... sau la ce va pricepeti voi cel mai bine.
Spor la treaba!

Un comentariu:

  1. Cati sunt intr-adevar talentati si cati au curajul sa incerce ceea ce isi doresc cu adevarat? Cati renunta la pictura pentru ca ingineria se plateste mai bine si, pana la urma, poate nici nu erau asa talentati.

    Talentele artistice sunt greu de depistat si cer multa perseverenta si incredere. Este usor sa consideri totul o joaca. Lumea e foarte pragmatica si, adesea, conservatoare. Iar arta fara munca ramane la stadiul de joaca.

    Picasso si ceilalti chiar ar avea probleme daca s-ar dezlantui artistii timizi si descurajati continuu.

    RăspundețiȘtergere