aerrrrr si apa

aerrrrr si apa

marți, 9 noiembrie 2010

Napoli 1






Acesta este primul episod despre Napoli si regiunea Campania.
In Napoli am fost cazati pe langa Piazza DONNA REGINA - zona este destul de aproape de gara Garibaldi si relativ ok ca zona (este centrul vechi al orasului).
Orasul este mizerabil (la propriu) - multe gunoaie (uneori munti), cladiri neingrijite, in majoritatea pietelor din centru se lucra (la metrou) si era foarte greu sa te orientezi.
Via Toledo este foarte aglomerata si este destul de greu sa admiri zona atunci cand nu este restrictionata circulatia auto. In general asta e problema peste tot in Napoli - nu poti sa te bucuri de nimic, pentru ca este foarte aglomerat (plus frica accentuata de reclama facuta - sa fi foarte atent pentru ca se fura la greu). Este singurul oras in care am fost pana acum si unde mi-a fost frica seara (in seara in care am ajuns am fost abordati de un nene cam afumat).
Marele minus al garsonierei in care am stat era zgomotul - vecinii erau galagiosi, la 6am veneau gunoierii, la 7am incepeau sa bata clopotele la biserica, avioanele ne survolau tot timpul (aeropotul este destul de aproape de oras). Cand am ajuns acasa nici intr-o saptamana nu am reusit sa recuperez tot somnul lipsa.
De la port spre Mergellina este frumos, dar tot nu ai un sentiment de confort.
Piazza del Plebiscito este frumoasa, dar mizeriile de pe jos si graffiti-ul strica tot farmecul.
Castel Nuovo si Castell dell’Ovo sunt impresionante, dar nu te lasa fara respiratie.

Pont: daca mergeti sa va luati cardul campania pentru 7 zile (include transport nelimitat cu toate mijloacele de transport public si 5 intrari la situri arheologice sau muzee- costa 30 euro/persoana; noi l-am luat pe cel pentru 3 zile - nu stiam ca exista cel de 7- include transport nelimitat cu toate mijloacele de transport public si 2 intrari la situri arheologice sau muzee- costa 27 euro/persoana).
De la aeroport si spre aeroport se foloseste Alibus (costul unui drum este de 3 euro); statia de la Piata Garibaldi este langa MCDonalds-ul mare dupa colt (noi am cautat-o 20 minute).
Pentru deplsarile spre Sorrento, pompei, ercolano am folosit Circumvezuviana (o combinatie intre tren-metrou).
Pentru coasta Amalfi- se merge cu busul din Sorrento.
Pentru Capri, Ischia- se ajunge cu vaporul din Sorrento sau Napoli (din Napoli pana la Capri un drum este 16-18 euro/persoana; puteti sa mergeti cu ferryboat-ul este mai ieftin, dar dureaza mai mult calatoria).

Atentie la taxiuri - puteti sa va luati teapa.


Totusi plimbarile pe care le-am facut plecand din Napoli au fost fenomenale.
Revin cu excursiile.

5 comentarii:

  1. O fotografie cand primim? Asa, ca pentru cei care nu au vazut Italia decat in poze :)
    E plin de ponturi bune aici la tine, astept excursiile!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac cladirile vechi...si bucatica aia de cer albastru care se zareste in pozele postate de tine :)
    dincolo de inconveniente...e minunat ca ai vazut atat de multe locuri...ai fost pe Vezuviu si la Capri...doua zone ale Italiei care respira istorie...astept sa vad foto...sunt curioasa:)
    cat despre ponturi...sunt bine venite doar ca ar fi cazul sa-ti promovezi mai bine blogul ca sa le faci si altora cunoscute :)

    RăspundețiȘtergere
  3. am postat ponturile ca sa nu le uit in cazul in care o sa mai ajung pe acolo

    RăspundețiȘtergere