aerrrrr si apa
luni, 11 aprilie 2011
poftiti la masa- lasagna
Zilele trecute tot cautand retete pe net si vorbind despre mancare mi s-a facut o pofta nebuna de lasagna. M-am hotarat sa incerc- am zis ca nu poate fi atat de greu.
Am inceput cautarea de retete pe net. Offf ....care mai de care mai complicate, asa ca mi-a luat ceva timp sa gasesc ceva mai simplut- dupa parerea mea. Unele retete erau si cu sos bechamel altele fara. M-am gandit ca daca pot elimina ceva sa o fac, dar ceea ce nu scris nicaieri este ca daca folosesti sos bechamel nu mai trebuie sa oparesti foile. Eu m-am gandit ca si cu si fara trebuie sa oparesc foile. Deci am ales varianta fara sos bechamel dar am folosit mai multa branza (am luat una speciala pentru paste). Totul a mers relativ bine pana am ajuns la oparitul foilor. Am incercat cu 2 si am vazut ca e ok, se inmoaie si m-am gandit sa le pun pe toate . Hahahahahahaha...............
M-am ales ca un bloc de foi. Am incercat sa le pun in apa rece, din nou apa fiarta cu un pic de ulei, dar nimicccc!!! parca erau lipite cu superglue. Dintr-un pachet de 30 de foi am recuperat vreo 10. Problema era ca sosul de carne era facut, dar nu aveam foi asa ca am apelat la colaboratori externi care sa-mi procure un alt pachet de foi. Asta a adaugat o intarziere de vreo 20 minute procesului. Noile foi erau mai groase si ca sa se inmoaie trebuia sa le fierb cam 5 minute si, bineinteles, doar cate doua- ca sa nu risc sa se lipeasca iar. Offfffffffff cata durere. M-au trecut toate apele. Dar rezultatul a fost.....yammy. Am primit laude de la toti cei care au gustat.
Problema e ca mi-au mai ramas foi, dar nu stiu daca mai imi fac curaj sa gatesc :).
Daca aveti tips-uri despre cum sa fierbi foile fara sa se lipeasca astept cu drag.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
arata foarte apetisanta lasagne a ta! Felicitari! Eu nu am facut niciodata, fiica mea este însa specialista! :) de mâncat, manânc cu placere!
RăspundețiȘtergereCele mai bune retete sunt alea muncite si pline de Eemotii. :))
RăspundețiȘtergereEu n-am fiert niciodata foile pt lasagna.
carmen: din pacate nu e a mea cea din poza pentru ca pana m-am gandit eu sa o pozez se terminase :( asa ca am ales ceva asemanator; daca fiica ta se pricepe si la pizza e idolul meu
RăspundețiȘtergeremiha: e adevarat - am savurat-o cu mare placere pentru ca stiam cat am muncit; aha deci ai ales sa foloseti sos bechamel; mi-a fost frica de el sa nu faca cocoloase :(
RăspundețiȘtergereeu zic ca inca o incercare nu are cum sa fie altfel decat o reusita...curaj :)
RăspundețiȘtergereeu nu ma pricep la foi decat atunci cand este vorba de baclava :)
pandhora: nu ai auzit de norocul incepatorului? cine stie ce dezastru o sa vina; si baclavaua ma intereseaza :)
RăspundețiȘtergereImi faci pofta de lasagna la 8 dimineata. Frumos din partea ta. Mai beau un ceai poate uit :)
RăspundețiȘtergereofz: dimineata merge ceva mai usor- un laptic, nu lasagna
RăspundețiȘtergereIh, o cafea cu lapte da, doar lapte nici gand.
RăspundețiȘtergereofz: lapte cu cereale - un mic dejun perfect :); treaca de la mine poti sa adugi si putina cacao
RăspundețiȘtergere