aerrrrr si apa

aerrrrr si apa

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Florile prunului si cerul


Anul trecut a fost un an foarte bun pentru iubitorii prunelor (Anul acesta, din cauza vremii capricioase, bobocii risca sa se ofileasca inainte de a inflori.)
.. si asa am redescoperit magiunul homemade :). Pentru ca se gaseau prune peste tot am zis sa incercam (nu mai mancasem din copilarie)-dar mai ales sub influenta faptului ca ma fascinase cel de Topoloveni. Am facut rost de un tuci urias, l-am umplut cu prune si le-am fiert aproape toata ziua- ca sa nu folosim zahar. A fost excelent, dar s-a terminat mult prea repede si am revenit la cel de Topoloveni. In continuare este o mica poveste despre aceasta minune- magiunul de Topoloveni

"Reţeta magiunului a fost păstrată în fabrica pe care deţinătoare licenţei produsului a luat-o la licitaţie încă din 1914 şi care s-a transmis din generaţie în generaţie. Până în anul 2008, toată producţia, adică peste 150 de tone anual, mergea la butoi peste hotare, în Germania şi Austria.

Magiun de TopoloveniMagiun de TopoloveniMagiunul este un produs sută la sută natural, care se obţine numai din prune. Fructele trebuie să provină din livezile Topolovenilor şi din alte regiuni ale ţării ca Argeş, Bistriţa Năsăud, Bacău, Galaţi, Constanţa, Arad, Dolj, Mehedinţi, Prahova, Buzău, Olt, Vaslui, Vâlcea.
La obtinerea Magiunului natural de prune Topoloveni se foloseste metoda fierberii in duplicate deschise, fara adaos de zahar sau alte ingrediente.
Materia prima, prunele, se recolteaza manual, cand sunt bine coapte pentru ca atunci au continut maxim de zaharuri si se ambaleaza in cosuri sau ladite." - sursa:www.amz.ro

Acum am vazut ca au scos si dulceata de capsuni, cirese negre si visine- toate fara zahar sau alte e-uri. Mi s-a facut o pofta.......

P.S. este primul şi singurul produs tradiţional autohton înscris până acum în procesul de obţinere a protecţiei din partea Uniunii Europene de brand authentic românesc.

Sper sa fie un exemplu si pentru alte firme romanesti.


joi, 28 aprilie 2011

Dilema




Ienăchiţă Văcărescu
Într-o grădină

Într-o grădină,
Lâng-o tulpină,
Zării o floare, ca o lumină.

S-o tai, se strică!
S-o las, mi-e frică
Că vine altul şi mi-o rădică.

marți, 26 aprilie 2011

Miercurea fara cuvinte -sosele de primavara






Lunea maximelor - stiu ca e marti, dar e prima zi lucratoare din saptamana :)

Pentru dragostea faţă de trandafir grădinarul devine sclavul a mii de spini.

joi, 21 aprilie 2011

sarbatori fericite si un iepuras darnic!

restul oualelor trebuie sa le colorati voi :)

miercuri, 20 aprilie 2011

Of domnilor!!!

Doamnelor sa fim ingaduitoare se pare ca din vechime au aceasta problema: cele 2 cuvinte! ; si totusi Vizante a reusit :)



Sunt barbat, nu sunt deloc complicat
Sunt relativ simplu; ce-am in inima am si-n minte.
Spun deschis tot ce gandesc, mai putin
...Cand vine vorba despre cele doua cuvinte.
Cuvintele-alea doua pe care-ai vrea sa le-auzi intr-una, tu,
Insa daca nu ti le spun, nu inseamna ca nu... ca nu.
Si sa stii ca eu...
Eu incerc da' nu prea reusesc,
Cred ca nu e specific barbatesc.
Totusi, o sa-ncerc sa iti soptesc: te iu...
Sunt barbat, nu sunt genetic structurat
Sa spun asa ceva. Parerea mea.
Si sunt convins ca la fel s-a-ntamplat
Si cu aia dinaintea mea;
Toti stramosii mei au avut de vanat, de luptat, de inventat
Roata si becul, si televizorul, si geaca de piele cu tinte,
Pe scurt, nu le-a stat capul la cele doua cuvinte.
Da' sa stii ca eu...
Eu incerc da' nu prea reusesc,
Cred ca nu e specific barbatesc.
Totusi, o sa-ncerc sa iti soptesc: te iu...
Si nu-nteleg de ce nu-mi acorzi credit nici macar cat unui caine
Care te iubeste chiar daca nu-ti vorbeste.
Pe bune, nu stiu ce vrei. E suficient sa te uiti in ochii mei.
Si sa stii ca eu...
Eu incerc da' nu prea reusesc,
Cred ca nu e specific barbatesc.
Totusi, o să-ncerc sa iti soptesc: te iu...
Totuşi, o să-ncerc să îţi şoptesc: te iu... băi, ce greu e... nu, ca pot!
Totusi, o sa-ncerc să îţi şoptesc: te ïubesc.

marți, 19 aprilie 2011

Miercurea fara cuvinte -raiul si paznicul lui




Romani frumosi - multumesc Carmen

Nominalizatul meu a fost Tudor Gheorghe.
Cand l-am auzit prima data imi suna foarte bine, dar nu se produsese scanteia; abia dupa ce am ascultat "Au inebunit salcamii" m-am indragostit de el. Cand a postat Pandhora poezia recitata de el am reascultat melodia de cel putin 5 ori- nu ma mai puteam opri, era ca un drog.



Tudor Gheorghe este un cântăreț, compozitor și actor român, născut la 1 august 1945, în comuna Podari, județul Dolj, dintr-o familie de țărani. Copilăria, dar mai ales adolescența, i-au fost dificile. Tatăl, cântăreț la biserică, a fost arestat ca legionar și deținut politic la Aiud.

În perioada comunistă, Tudor Gheorghe a întâmpinat foarte multe opreliști din partea regimului comunist, fiindu-i interzis să concerteze un deceniu, până la Revoluția română din 1989. Artistului i-au fost cenzurate spectacolele, iar în anul 1979, i-a fost interzis să concerteze imediat după premiera spectacolului “Pe-un franc poet”. După revoluția din decembrie 1989, Tudor Gheorghe a revenit în forță.

În 1966 a fost angajat la Teatrul Național din Craiova, devenind, la 21 de ani, unul dintre cei mai tineri actori din țară. După rolurile jucate în studenție, a debutat pe scena Naționalului craiovean în rolul Paznicul tânăr din „Cocoșul negru”, de Victor Eftimiu.

Până la adevărata afirmare, ce a urmat peste câțiva ani, a continuat să joace roluri de comedie sau dramă alături de mari actori craioveni ai timpului, în piese ca „Visul unei nopți de iarnă” de Tudor Mușatescu, „D-ale carnavalului” de I. L. Caragiale sau „Doamna nevăzută” de Pedro Calderón de la Barca.

În perioada 1970-1980 și 1980-1990 a jucat în creații de mare profunzime artistică, cum ar fi „Mitică Popescu” de Camil Petrescu, „Filfizonul pedepsit” de John Vanbrugh, „Unchiul Vanea” de Anton Cehov sau în „Piticul din grădina de vară”, de Dumitru Radu Popescu.

În 1969, după trei ani de studiu asiduu, a ieșit la rampă cu primul său recital, „Menestrel la curțile dorului"”, cu poezia poeților Lucian Blaga, Tudor Arghezi și Ion Barbu. După alți doi ani de studii aprofundate, făcute la Institutul de folclor din București a urmat al doilea recital - „Șapte balade”.

Din 1969, anul primului recital și până în 1996, Tudor Gheorghe a realizat nu mai puțin de 22 spectacole de muzică și poezie.

Succesul, cariera și evoluția lui Tudor Gheorghe pot părea „venite de la sine”, dar în spatele uriașului succes se găsesc ani de munca înverșunată, de studiu intens și de multe opreliști și nevoi. Având nenumărate probleme cu organele de represiune din perioada comunistă, lui Tudor Gheorghe i s-a interzis apariția în public pentru aproape zece ani, până la Revoluția din 1989. I-au fost cenzurate, totodată, spectacolele, represiunea culminând în anul 1979, când spectacolul „Pe-un franc poet”, pe versuri de Ion Luca Caragiale, a fost oprit imediat după premieră.

În 1992 Tudor Gheorghe a avut primul spectacol după revoluție, numit „Cântece cu gura închisă”. A revenit pe scenă în 1998, și din 1999 a început seria de spectacole „Anotimpurile poeziei românești” în colaborare cu dirijorul Marius Leonard Hristescu.

În 2006, între 29 mai și 4 iunie, Tudor Gheorghe a susținut la Sala Palatului o serie maraton de concerte, intitulată „Săptămâna risipitorului de frumuseți”. Seria a fost compusă din 7 concerte:

  • Primăvara simfonic - 29 mai
  • Toamna simfonic - 30 mai
  • Petrecerea cu taraf - 31 mai
  • Diligența cu păpuși - 1 iunie
  • În căutarea dorului pierdut - 2 iunie
  • Iarna simfonic - 3 iunie
  • Vara simfonic - 4 iunie

În noiembrie 2006 artistul a început prezentat în premieră spectacolul „Calvarul unei inime pribegi”, cu cântece din anii 1930, cântate de artiști precum Cristian Vasile și Jean Moscopol. Pe lângă cântecele epocii în spectacol sunt citite și câteva anunțuri din ziarele din acea perioadă, cu scopul de a recrea mai complet imaginea acelor ani. În 2007 a fost lansat și albumul cu acest spectacol.

În noiembrie 2007 în spectacolul „Parfumul nebunelor dorinți” se continuă prezentarea muzicii anilor 1930, începută în „Calvarul unei inime pribegi”.

La margine de imperii” este alt spectacol al lui Tudor Gheorghe, desfășurat în martie-aprilie 2008. Spectacolul este dedicat singurei regiuni din această țară care a fost sub mai multe imperii. Muzica este mai puțin cunoscută, culeasă și prelucrată dintr-o carte apărută doar în limba germană. „Rumanische Volkslieder aus der Bukowina” de Matthias Friedwagner, apărută în 1938 conține 530 de partituri muzicale și versuri culese din Bucovina, între anii 1902-1916, la inițiativa Ministerului Culturii, din Viena.

Anul 2008 îl readuce pe îndrăgitul artist într-o piesă de teatru după aproape zece ani de la ultima apariție. Tudor Gheorghe apare în musicalul Omul din La Mancha, la numai câteva zile de la premiera altui spectacol - „Taina cuvintelor”.

Urmatorul spectacol: 10 mai - Sala Palatului, ora 19.00 -Al5-lea Anotimp


Iata si intalnirea dintre 2 colosi Tudor Gheorghe cantand despre Amza Pelea



Dar sa nu uitam ca este un artist care stie sa faca spectacol:

Leapsa celor 6 motive care te fac sa zambesti....

Am primit de la Pandhora o leapsa...6 lucruri/situatii care iti aduc zambetul pe buze..... ha-ha-ha-ha-ha-ha
1. povestea pe care spus-o pe blogul lui carmen- despre pisica mea Zoe- dupa ce i-am facut baita, am parfumat-o cu Impuls (aproape tot spray-ul); eram atat de mandra de fapta mea ca imi era greu sa cred ca ea nu e fericita sau ca mama o sa se supere ca i-am consumat tot sprayul
2. pe vremea cand inca nu ajunsesem la scoala ai mei ma lasau cu bunica cat timp erau la serviciu; ma trezesc eu intr-o dimineata caut in toata casa.....nimeni; nu intelegeam ce s-a intamplat asa ca am iesit in curte (curtea mea are 20m2, deci nu e ditamai ograda) si am inceput sa o strig pe bunica cat ma tineau plamanii; dupa ce am ragusit mi-am adus aminte ca am o pasarica cu ajutorul careia poti sa fluieri; si dai si fluiera...........nimic; in disperare m-am dus la negrus (cainele meu din acea vreme- un dulau destul de mare si cam fioros cand avea toane) si am inceput sa plang povestindu-i cum au plecat toti si m-au lasat singura; in acest stadiu m-a gasit bunica care nu intelegea ce mi s-a intamplat; saracu negrus ce o fi zis el .......
3. tot in vremuri de mult apuse , intr-o duminica, mama s-a gandit sa ma culce dupa-masa; am mers in dormitor, ne-am pus in pat si...... astepta sa adorm.....pana a adormit ea; am mai stat eu ceva timp, dar nici urma de mos ene pe la genele mele, asa ca am plecat frumos, m-am dus la tata si i-am spus foarte mandra "gata! am adormit-o pe mama!"
4. cand am implinit 7 ani soarta a fost sa fiu la mare; ai mei s-au gandit cu ce sa ma bucure si mi-au propus sa-mi fac o poza mai speciala....asa ca am ales sa-mi fac cu alba ca zapada si cei 7 pitici; poza arata ceva de genu- Gulliver in tara piticilor (eu fiind Gulliver :) - in clasa 1-a eram a doua ca intaltime din clasa- in ordine descrescatoare :) ); oricum eu eram tare mandra de poza mea
5. la sfarsitul clasei intai am avut o serbare in care eu trebuia sa fiu iarna; cu vreo 2 zile inainte am fost in vizita la niste verisori si unul din ei s-a catarat pe un stalp din beton; eu dupa el ......... numai ca eu m-am ales cu nasu julit; in ziua serbarii saraca invatatoare (ea nu ma vazuse julita) era sa faca infart cand m-a vazut si a inceput sa ma pudreze si sa-mi dea cu toate fardurile, doar o estompa nefacuta
6.prima amintire legata de domnul sexos- toto- cand ne-am intalnit a studiat el un pic terenul si pe urma a venit si s-a culcat pe picioarele mele :)

GATA..a fost un pic greu, dar a meritat sa-mi aduc aminte
Nu vreau sa fac nominalizari, deci orice vrea sa se relaxeze e bine venit

luni, 18 aprilie 2011

stii un loc....?

un blog din care afli noutati de peste tot (am aflat ce sa nu ratez cand o sa merg la viena- trebuie sa refac lista vacantelor; oare viena pe ce loc era? :)
Am si eu o intrebare (poate cineva o sa stie raspunsul): stii un loc (club) unde nu se fumeaza?
http://stiuunloc.ro/

duminica floriilor- multe evenimente!!







Pe langa petrecerile aferente aniversarii floricelelor - rude, prieteni, in aceasta duminica au avut loc si cateva manifestari (s-a incalzit si oamenii refuza sa mai stea in casa): ziua tineretului catolic (am crezut ca e miting, pentru ca aveau plancarde, dar si flori??? ) si manifestare in fata casei lui Gigi B (suporterii stelisti ii urau foarte multe lucruri "de bine").
Pe langa toate aceste evenimente florile isi vedeau de treaba lor, porumbeii la fel, copacii isi mai deschideau din boboci.......

joi, 14 aprilie 2011

Despre doru' de duca







De cînd ştie lumea-ntreagă
Că-mi eşti dragă,
Tu tot plîngi şi plîngi mereu,
Ş-al tău plîns să plec îmi zice,
Şi ferice
Să te duc unde ştie eu.

Să te duc acolo unde
Nu pătrunde
Nici un glas de pe pămînt,
Să trăim în fericire
Şi-n iubire
Dulce trai sub cerul sfînt.

Haide, tu vei fi Ileana
Cosinzeana,
Mîndra zînă din poveşti,
Şi eu, Făt-Frumos. Fecioară,
Haide, zboară,
Haide, dacă mă iubeşti.


luni, 11 aprilie 2011

poftiti la masa- lasagna


Zilele trecute tot cautand retete pe net si vorbind despre mancare mi s-a facut o pofta nebuna de lasagna. M-am hotarat sa incerc- am zis ca nu poate fi atat de greu.
Am inceput cautarea de retete pe net. Offf ....care mai de care mai complicate, asa ca mi-a luat ceva timp sa gasesc ceva mai simplut- dupa parerea mea. Unele retete erau si cu sos bechamel altele fara. M-am gandit ca daca pot elimina ceva sa o fac, dar ceea ce nu scris nicaieri este ca daca folosesti sos bechamel nu mai trebuie sa oparesti foile. Eu m-am gandit ca si cu si fara trebuie sa oparesc foile. Deci am ales varianta fara sos bechamel dar am folosit mai multa branza (am luat una speciala pentru paste). Totul a mers relativ bine pana am ajuns la oparitul foilor. Am incercat cu 2 si am vazut ca e ok, se inmoaie si m-am gandit sa le pun pe toate . Hahahahahahaha...............
M-am ales ca un bloc de foi. Am incercat sa le pun in apa rece, din nou apa fiarta cu un pic de ulei, dar nimicccc!!! parca erau lipite cu superglue. Dintr-un pachet de 30 de foi am recuperat vreo 10. Problema era ca sosul de carne era facut, dar nu aveam foi asa ca am apelat la colaboratori externi care sa-mi procure un alt pachet de foi. Asta a adaugat o intarziere de vreo 20 minute procesului. Noile foi erau mai groase si ca sa se inmoaie trebuia sa le fierb cam 5 minute si, bineinteles, doar cate doua- ca sa nu risc sa se lipeasca iar. Offfffffffff cata durere. M-au trecut toate apele. Dar rezultatul a fost.....yammy. Am primit laude de la toti cei care au gustat.
Problema e ca mi-au mai ramas foi, dar nu stiu daca mai imi fac curaj sa gatesc :).
Daca aveti tips-uri despre cum sa fierbi foile fara sa se lipeasca astept cu drag.

Concurs Naen Soap

Concurs promovat pe blogul: http://www.the-beauty-addict.com/2011/04/concurs-castiga-un-set-de-produse-naen.html
Puteti afla mai multe despre produse pe site-ul:
http://www.breslo.ro/Shop/naen-soap

lunea maximelor

Omul învaţă din greşeala lui doar atunci când se trezeşte.

joi, 7 aprilie 2011

tocuri


Acum vreo saptamana m-am trezit cu o durere crancena in zona tendonului lui Ahile. Initial am zis : trece; dam cu ceva unsoare si in maxim 2 zile sunt ca noua. EE uite ca nu a fost asa si a trebuit sa fac niste sedinte de electroterapie. Sunt fascinata, pentru ca dupa 2 sedinte, aproape ca nu mai simteam durerea.
M-am documentat un pic pe net sa aflu cate ceva despre : tendinita ahileana- (def: o afectiune inflamatorie ce se caracterizeaza prin aparitia unei dureri localizate in timpul sau dupa desfasurarea unui efort. Pe masura ce boala progreseaza, durerea apare la eforturi din ce in ce mai mici, pentru ca in final sa apara chiar si in repaus) ceea ce capatasem eu - presupun de la niste plimbari cam fortate sau mers mult pe piatra cubica. M-am speriat putin, pentru ca ceea ce eu luasem ca o gluma, era destul de serios daca ramane netratata.
Toata povestea asta lunga este o introducere pentru beneficiile....tocurilor :)
"Femeile care poarta pantofi cu toc si trec la pantofi cu talpa plata pot dezvolta tendinita ahileana pentru ca tendonul si musculatura gambei lor s-a adaptat la o pozitie mai scurta din cauza pantofilor care nu au permis intinderea lor pana la nivelul solului. Pantofii fara toc obliga astfel tendonul sa se intinda peste limita obisnuita, cauzand aparitia inflamatiei. Daca pantofii cu toc sunt purtati in fiecare zi, exercitii de stretching sunt indicate dimineata si seara pentru a mentine lungimea lui normala." (sursa http://dralinpopescu.ro/2009/tendinita-ahileana-privire-de-sinteza.html).
Deci, daca tot a venit primavara, haideti pe tocuri ca sa nu mai avem probleme cu tendonul lui Ahile :)

poza pantofi: musette

luni, 4 aprilie 2011

lunea maximelor

Laudă fasolea dar mănâncă carne.
(proverb aroman)