aerrrrr si apa

aerrrrr si apa

joi, 7 aprilie 2011

tocuri


Acum vreo saptamana m-am trezit cu o durere crancena in zona tendonului lui Ahile. Initial am zis : trece; dam cu ceva unsoare si in maxim 2 zile sunt ca noua. EE uite ca nu a fost asa si a trebuit sa fac niste sedinte de electroterapie. Sunt fascinata, pentru ca dupa 2 sedinte, aproape ca nu mai simteam durerea.
M-am documentat un pic pe net sa aflu cate ceva despre : tendinita ahileana- (def: o afectiune inflamatorie ce se caracterizeaza prin aparitia unei dureri localizate in timpul sau dupa desfasurarea unui efort. Pe masura ce boala progreseaza, durerea apare la eforturi din ce in ce mai mici, pentru ca in final sa apara chiar si in repaus) ceea ce capatasem eu - presupun de la niste plimbari cam fortate sau mers mult pe piatra cubica. M-am speriat putin, pentru ca ceea ce eu luasem ca o gluma, era destul de serios daca ramane netratata.
Toata povestea asta lunga este o introducere pentru beneficiile....tocurilor :)
"Femeile care poarta pantofi cu toc si trec la pantofi cu talpa plata pot dezvolta tendinita ahileana pentru ca tendonul si musculatura gambei lor s-a adaptat la o pozitie mai scurta din cauza pantofilor care nu au permis intinderea lor pana la nivelul solului. Pantofii fara toc obliga astfel tendonul sa se intinda peste limita obisnuita, cauzand aparitia inflamatiei. Daca pantofii cu toc sunt purtati in fiecare zi, exercitii de stretching sunt indicate dimineata si seara pentru a mentine lungimea lui normala." (sursa http://dralinpopescu.ro/2009/tendinita-ahileana-privire-de-sinteza.html).
Deci, daca tot a venit primavara, haideti pe tocuri ca sa nu mai avem probleme cu tendonul lui Ahile :)

poza pantofi: musette

2 comentarii:

  1. buna idee...pot primi pantofii cu toc la pachet cu o pereche de picioare dornice de...tocuri? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. pandhora: eu ii vreau pe cei bej; pentru tine sunt ok cei negri :)

    RăspundețiȘtergere